BALKAN MÜZİK TOPLULUĞU VE TUNA BOYUNDAN HALK OZANI MESUT TUNALI KONSERİ

Trakya üniversitesi Devlet Konservatuarı Balkan Müzik Topluluğu ve Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı Konseri 16 Kasım 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konsere Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Halk Ozanı Mesut Tunalı  ve Arş. Gör. Ümit Çavuş (Trompet), Uzm. Aras Poyraz. Açıkgöz (Kaval), Adnan Sever (Vurmalı Çalgılar), Berk Öner (Vurmalı Çalgılar), Emre Özlü (Keman), Batuhan Işık (Violonsel), Yüksel Hasan Zurna (Vurmalı Çalgılar), Atakan Uyuay (Klarnet), Batuhan Kaymaz (Piyano)’dan oluşan Balkan Müzikleri Topluluğu, Rumeli ezgilerinden oluşan bir repertuvar ile sanatseverlerin beğenisi topladı.  İki bölümden oluşan konserde Balkan Müzik Topluluğu ve Mesut Tunalı seslendirdikleri “Mezarının Önünde Al Yeşil”, “Ben Bir Ördek Olsam”, “Uykuda mısın Sevgili Yârim”, “Kış Nişanlım Sen Misin?”, “Evlerin Önünde Kara Kazan Kaynıyor” ve “Bahçelerde Bir Pınar” gibi sevilen Rumeli türküleri ile sanatseverlerin kulağının pasını sildi.

Tuna Boyu Rusçuk'ta yaşayan yerel Halk Ozanı'nın 170 kadar eseri Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Balkan Müzik Topluluğunca yeniden hayat buluyor. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer tarafından kurulan Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci tarafından yöneticiliği ve repertuar çalışmaları yapılan "Balkan Müzikleri Topluluğu" tarafından Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı'ya ait derlenen türkülerden oluşan eserlerin yer aldığı bir CD çalışması gerçekleştirildi. Mesut Tunalı'ya ait eserlerden oluşan "CD" Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmektedir.
Bu içerik 17.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 701 kez okundu.