BALKAN MEDICAL JOURNAL’IN BÜYÜK BAŞARISI

Üniversitemizin marka değerlerinden Balkan Medical Journal başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2016 etki faktörlerinin açıklandığı Journal Citations Reports (JCR) 2017 sayısına göre Balkan Medical Journal’in 2016 Etki Faktörü biri geçerek 1,083 oldu. Buna göre dergimiz Genel Tıp alanında TÜBİTAK’ın dergisi Turkish Journal of Medical Sciences’ı geride bırakarak Türkiye’de birinci, Balkanlarda Croatian Medical Journal’ın ardından ikinci, dünyada da 94. sırada yer aldı. Türkiye’de Science Citation Index Expanded’da (SCIE) indekslenen 60 bilimsel dergi arasında ise 11. oldu.

2007 yılında SCIE’da, 2014 yılında PubMed Central’de ve 2016 yılında da PubMed/Medline’da indekslenme başarısı gösteren Balkan Medical Journal, etki faktöründeki bu sonuç ile hem ülkemizde hem de dünyada saygın dergiler arasında yerini almıştır. Balkan Medical Journal hali hazırda ülkemizde yukarıda belirtilen önemli indekslerde yer alan tek tıp fakültesi dergisidir.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Amacımız var olanı iyileştirmek, iyi olanı da markalaştırmaktadır. Balkan Medical Journal Trakya Üniversitesi’nin bir markası olmuştur. Ben şahsım ve Üniversitem adına dergimize katkı veren öncelikle Editorial Board’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tıp Fakültemizin dergisinin bu başarısının her aşamasında önemli katkısı olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun'un koordinatörlüğünde Üniversitemizin tüm dergileri için benzer bir planlama yaptık. Üniversitemizin bilimsel yayıncılık anlamında da ülkemizde ve Balkanlarda örnek bir düzeye gelmesi hedefiyle ilerliyoruz” dedi.

Etki Faktörü nedir?

Dergilerin bilimsel açıdan değerlendirilmesinde günümüzde kabul edilen en geçerli ölçüt olan etki faktörü (impact factor), bir ve iki yıl önce dergide yayınlanan makalelere o yıl yapılan atıf sayısının, bir ve iki yıl önce yayınlanan ve atıf değeri olan makale sayısına bölünerek elde edilen değerdir.

TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..