BALKAN KARDİYOONKOLOJİ ZİRVESİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982’de kurulan bir Üniversite olmamıza rağmen Tıp Fakültemizin 1974 yılına dayanıyor. Köklü bir geleneğe sahip güçlü bir üniversiteyiz. Avrupa ortalarına kadar bu güçle baş edebilecek bir kurum yok. Yakın zamanda altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak yepyeni bir hastaneye kavuşacağız. Belli alanlara yoğunlaşarak o alanın en iyisi olmak için çalışmalıyız. Bu alanlara en güzel örnek kardiyoonkoloji. Bu konuda derinleşme ve en iyisi olma yolunda anlamlı ve değerli bir zirve. Bu zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakülesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin etkilerini gösteren “Serpintilerle Yaşamak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cafer Zorkun “Kardiyoonkoloji neden son yıllarda önem kazandı? Çünkü Çernobil’in etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bu toplantının amacı radyasyon ve radyoaktivite ile yaşamayı öğrenmektir.” diyerek zirvenin gerçekleşmesinde desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ensemblesi bir müzik dinletisi sundu.

Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi 14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kardiyoonkoloji Hasta Okulu ile son buldu.

ATATÜRK HAYRANI YUNAN RESSAM ESERLERİNİ ÜNİVERSİTEMİZE BAĞIŞLADI

14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri" kapsamında Trakya Üniversitesi bir tanıtım standı açtı. Üniversitemiz standını ziyaret eden Yunan Ressam Dimitris Evkarpidis kendi çizdiği Atatürk resimlerin Üniversitemize bağışladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü çok sevdiğini belirten sanatçı “Trakya Üniversitesinin Sel..

REKTÖRÜMÜZ VE BERABERİNDEKİ HEYET SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAKİ RESEPSİYONA KATILDI

11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’den beş üniversite katıldı. Katılımc..