BALKAN KARDİYOONKOLOJİ ZİRVESİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982’de kurulan bir Üniversite olmamıza rağmen Tıp Fakültemizin 1974 yılına dayanıyor. Köklü bir geleneğe sahip güçlü bir üniversiteyiz. Avrupa ortalarına kadar bu güçle baş edebilecek bir kurum yok. Yakın zamanda altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak yepyeni bir hastaneye kavuşacağız. Belli alanlara yoğunlaşarak o alanın en iyisi olmak için çalışmalıyız. Bu alanlara en güzel örnek kardiyoonkoloji. Bu konuda derinleşme ve en iyisi olma yolunda anlamlı ve değerli bir zirve. Bu zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakülesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin etkilerini gösteren “Serpintilerle Yaşamak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cafer Zorkun “Kardiyoonkoloji neden son yıllarda önem kazandı? Çünkü Çernobil’in etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bu toplantının amacı radyasyon ve radyoaktivite ile yaşamayı öğrenmektir.” diyerek zirvenin gerçekleşmesinde desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ensemblesi bir müzik dinletisi sundu.

Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi 14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kardiyoonkoloji Hasta Okulu ile son buldu.

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..