BALKAN KARDİYOONKOLOJİ ZİRVESİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982’de kurulan bir Üniversite olmamıza rağmen Tıp Fakültemizin 1974 yılına dayanıyor. Köklü bir geleneğe sahip güçlü bir üniversiteyiz. Avrupa ortalarına kadar bu güçle baş edebilecek bir kurum yok. Yakın zamanda altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak yepyeni bir hastaneye kavuşacağız. Belli alanlara yoğunlaşarak o alanın en iyisi olmak için çalışmalıyız. Bu alanlara en güzel örnek kardiyoonkoloji. Bu konuda derinleşme ve en iyisi olma yolunda anlamlı ve değerli bir zirve. Bu zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakülesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin etkilerini gösteren “Serpintilerle Yaşamak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cafer Zorkun “Kardiyoonkoloji neden son yıllarda önem kazandı? Çünkü Çernobil’in etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bu toplantının amacı radyasyon ve radyoaktivite ile yaşamayı öğrenmektir.” diyerek zirvenin gerçekleşmesinde desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ensemblesi bir müzik dinletisi sundu.

Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi 14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kardiyoonkoloji Hasta Okulu ile son buldu.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30