AYŞEKADIN YERLEŞKESİ BASKETBOL, FUTBOL VE TENİS SAHASI İLE JUDO SALONU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Ayşekadın Yerleşkesinde bulunan basketbol, futbol ve tenis sahası ile judo salonu açılış töreni 27 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve sporcular ile idari personel katıldı.

Judo salonu tanıtımında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence judonun Edirne’de  1986 yılında Hadi Kızılyaprak ile başladığını ve meyve verdiğini söyleyerek şükranlarını dile getirdi. Hadi Kızılyaprak hocanın en başarılı öğrencilerinden ve Üniversitemiz Kırkpınar BESYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlknur Kobaş olduğunu söyleyen Yence, bu salonda İlknur hocanın judocular yetiştirerek judo sporuna ve judonun bilimsel alanda gelişmesine de katkılar sunduğunu belirterek salonumuza judo minderleri ile verdiği katkısından dolayı Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal’a da teşekkür etti.

Kırkpınar BESYO Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, bu salonda 1994 yılında BESYO’nun temellerinin atıldığını ve birçok hatıralarının olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Üniversitemiz personelinin çocukları minik judocular gösteri yaptı.

Açılış töreninde konuşan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence açık spor tesisleri hakkında bilgi vererek yeni ilaveler ve aydınlatma sisteminin devreye girmesiyle açık spor tesislerinde 7/24 spor yapılabilir hale geleceğini belirtti ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında Balkan yerleşkesinden sonraki ikinci büyük yerleşkemize yeni spor alanlarını kazandırdıklarını ifade etti. Kampüs alanının gittikçe yeşillendiğini ve güzelleştiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük “Kampüste Hayat Var” sloganıyla öğrencilerimize standartları yüksek yeni spor alanları kazandırdıklarını ve tesislerin 24 saat açık hale getirileceğini sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ayrıca, tartan pistin Edirne’deki en yenisi ve en donanımlısı olduğunu da belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Ayşekadın Yerleşkesine yapılması planlanan 8000m2’lik 7/24 açık kütüphanesiyle, sosyal olanaklarıyla, yemekhanesiyle ve bireysel spor salonuyla bir sosyal donatı alanının daha öğrencilerimize hizmet vereceğini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve katılımcılar halı sahada penaltı atışları, tenis kortunda gösteri maçı ve mini basketbol sahasında potaya serbest atış yaparak açılışı gerçekleştirdiler.
Bu içerik 27.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2782 kez okundu.