AVRUPAYA AÇILAN KAPI TRAKYA’DA HORİZON 2020

Trakya Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Üniversitemiz, Trakya Teknopark ve Trakya Kalkınma Ajansı destekleri ile düzenlenen “Avrupa’ya Açılan Kapı Trakya’da Horizon 2020 Konferansı” 21 Ekim 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TÜBİTAK Uluslararası İş birliği Daire Başkanı Hakan Karataş, Edirne Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Ilıcak, akademisyenlerimiz, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık bir konuşma gerçekleştirdi. Barış Kocabıyık, dünyada teknoparkların faaliyetlerini değerlendirdiği konuşmasında katılımcılara başarılar diledi.

Trakya Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın yaptığı konuşmasında üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekerek, Trakya TTO’nun bu noktadaki başarılarına dikkat çekti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne’nin bölge için çok önemli olduğunu söyleyerek, geliştirilecek projeler ile Trakya bölgesinin dünya ile rekabet edebilecek bir konuma ulaşacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemizin alanında yetkin akademisyenleri ile büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Rektörümüz gençlerin girişimcilik ruhunun desteklenmesi ve başarı için yol gösterilmesi gerektiğini belirtti. Rektörümüz etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Bu içerik 21.10.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 786 kez okundu.