ALEXANDER XHUVANİ ELBASAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ZİYARET

Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Skender Topi, Dr. Artan Spahiu ve Erasmus Koordinatörü Gjolek Mera’dan oluşan bir heyet 18 Ocak 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’ın da katıldığı toplantıda, Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi, “Üniversitenizi ziyaretim esnasında kendimi evimde gibi hissettim. Kardeş bir ülkede bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İki üniversite olarak ilişkilerimizi geliştirmeli ve birçok alanda daha fazla ortak çalışma gerçekleştirmeliyiz. Biz üniversite olarak Trakya Üniversitesinden akademisyenler ve öğrencileri kendi üniversitemizde görmek istiyoruz. Akademisyenlerinizi ve öğrencilerinizi üniversitemizde konuk etmekten ve beraber bilimsel çalışmalar gerçekleştirmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmasında Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti ve “Trakya Üniversitesi olarak kapımız Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesine sonuna kadar açık. Gerek Mevlana Değişim Programı olsun gerek ileride gerçekleştireceğimiz projeler ile olsun ikili ilişkileri geliştirmek niyetindeyiz.” dedi.

Toplantıda gelecek dönemlerde iki üniversite arasında ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda Üniversitemiz ve Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi arasında Erasmus ve ortak projeler geliştirme konusunda iş birliği anlaşmaları imzalandı.  

Toplantı sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz konuk üniversite heyetine Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini gezdirdi. 

Bu içerik 18.01.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1242 kez okundu.