AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROTOKOLÜ KAPSAMINDA İLK EĞİTİM VERİLDİ

Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi arasında 10 Nisan 2015 tarihinde imzalanan “Akılcı İlaç Kullanımı ve Hijyen” protokolleri kapsamında ilk eğitim Edirne Lisesi öğrencilerine verildi.

Edirne Lisesi Konferans Salonunda 20 Mayıs 2015 tarihinde verilen eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ile Edirne Lisesi öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak yapmış olduğu konuşmasında “Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimizi Edirne halkıyla bütünleştirmek, onlara yapılan çalışmalarımızı daha güzel anlatmak ve günümüzün önemli bir konusu olan akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgi vermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Yapılan çalışmalar nezdinde 2016 yılında Dünyada ilaç sektörüne ayrılan para 1.2 trilyon dolar civarında. Bu anlamda bizler ilaçlarımızı daha akılcı ve verimli kullanmak durumundayız. Bu nedenle bizler siz öğrencilerimize doğru ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapmak için buradayız. Ben bu anlamlı programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yapmış olduğu konuşmasında “Millî Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi olarak akılcı ilaç kullanımı ve hijyen konusunda bir çalışma yaptık ve bunu bir proje ile hayata geçirdik. Çünkü bizim okullarda gerçekleştireceğimiz akıllı ilaç kullanımına ilişkin eğitim faaliyetlerinin öğrencilerimiz ve onların vasıtasıyla velilerimizde de ciddi bir bilinç sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Gedik tarafından “Akıllı İlaç Kullanımı” konusunda yapılan sunum ile eğitim programı sona erdi.

Eğitime katılan öğretmen ve öğrencilere, içeriğinde bilinçli ilaç kullanımına ilişkin bilgilerin olduğu “İlacını Doğru Kullan” broşürü dağıtıldı.

Bu içerik 20.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1190 kez okundu.