AKILCI İLAÇ KULLANIMI KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu tarafından organize edilen "Akılcı İlaç Kullanımı" konferansı 30 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar’ın sunumu, akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mesut Sancar konuşmasında gereksiz antibiyotik kullanımı sorununun insan sağlığı açısından önemli olduğunu, bu sebeple de antibiyotiğin gerekli olmadığı durumlarda kullanımının önlenmesi amacıyla tedbirler alındığını hatırlattı. Sağlık Bakanlığı tarafından gereksiz antibiyotik kullanımının yarardan çok zarar getirdiği yönünde yaptığı kamu spotu çalışmalarının önemine değinen Prof. Dr. Mesut Sancar, eczacıların da artık antibiyotikleri reçetesiz vermeyerek bu sürece katkı sunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Mesut Sancar, konuya ilişkin açıklamalarında “Konu öyle bir noktaya varıyor ki dünya şu anda bunu tartışır durumda. Lüzum olmadığı halde tedbir amaçlı kullanılan antibiyotikler nedeniyle bazı enfeksiyon ve hastalıklar tedavi edilemeyecek duruma geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Akılcı İlaç Kullanımı' konulu eylem planlarından biri antibiyotik kullanımına ilişkin. Bu kapsamda özellikle antibiyotik reçeteleme ya da antibiyotik kullanım oranlarının çok yüksek olduğu illerde pilot çalışmalar gerçekleştirildi. Aile hekimlerine, enfeksiyon uzmanlarına veya eczacılara yönelik eğitimler düzenlendi.  Bu çerçevede başarılı sonuçlar elde edildi. Gereksiz antibiyotik kullanımı azalmaya başladı.” ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre ilaçların yüzde 50'sinden fazlasının uygun olmayan şekilde reçetelenmekte, temin edilmekte veya satılmakta olduğunu belirten Prof. Dr. Sancar gereksiz antibiyotik ya da ilaç kullanımına ilişkin hekimlerin ve eczacıların hastaları bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..