AİLE EKONOMİSİ – BİR DOKTORLA HAYATI PAYLAŞMAK KONFERANSI

14 Mart Tıp Bayramı Haftası Etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu’nun aile ekonomisi ve bir doktorla hayatı paylaşmak konulu söyleşisi 17 Mart 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Konservatuar Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu yaptığı konuşmada geçmişte ekonomik anlamda çok daha tasarruflu olduğumuzu ancak günümüzde bilinçsizce alışveriş tutkusuna kapıldığımızı belirtti. Bu bilinçsiz alışverişin 80’lerden sonra dış güçlerin bizi tüketmeye yönlendirmesiyle meydana geldiğini ifade etti. Bu tüketmeye bağlı olarak aldığımız eşyalara aşırı önem vermek gibi hatalara düştüğümüzden bahseden Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu daha bilinçli ve tasarruflu bütçe düzenlemesi yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu’na Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından plaket takdim edildi.
Bu içerik 17.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 873 kez okundu.