Üniversitemiz ev sahipliğinde Avrasya Üroonkoloji Derneği tarafından düzenlenen 7. Üroonkoloji Kongresi açılışı 26 Ocak 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ve akademisyenler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Müslümanoğlu yaptığı konuşmada başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Müslümanoğlu kongreye katılım ve ilginin büyük olduğunu,  bu kongrenin tüm bilim dünyası için faydalı olacağını belirtti.

Türk Üroloji Akademisi Koordinatörü Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu konuşmasında programa destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Türk bilim insanı yetiştirebilmek için Avrupa ve Amerika’daki bilim insanlarıyla her daim iletişim halinde olmak gerektiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek başarılı bir kongre olmasını diledi.  

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Üniversitemiz ile ilgili olarak bilgiler vererek başladığı konuşmasında Üniversitemizin tıp konusunda bölgenin en önemli kurumlarında biri olduğunu ifade etti. Edirne’nin tarihi hakkında bilgiler veren Rektörümüz kongrede emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Bu içerik 26.01.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1570 kez okundu.