6458 SAYILI YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNA GÖRE YENİLENEN İKAMET SİSTEMLERİ, E-İKAMET VE E-UZATMA SİSTEMLERİ SEMİNERİ

Üniversitemiz ve Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6458 Sayılı Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanuna göre Yenilenen İkamet Sistemleri, E-İkamet ve E-Uzatma Sistemleri Semineri 18 Kasım 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Murat Yalgın, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uyum ve İletişim Çalışma Grubu ile İkamet Çalışma Grubu tarafından hazırlanan seminerde, Üniversitemiz ve Edirne İl göç İdaresi Müdürlüğü’nün tanıtım filmleri izlendi.

Ardından, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Murat Yalgın bir konuşma gerçekleştirdi. Yalgın konuşmasında, seminerin değişen kanun ve mevzuatları tanıtmak, yabancı öğrencilere bilgi vermek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrenci sayılarına dikkat çekti. Üniversitemizde 2100'ü aşkın yabancı öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Rektörümüz, Üniversitemizin Balkan Üniversiteler Birliği ile uluslararası ilişkilerini sürekli geliştirdiğini ve yeni açılacak ingilizce Yüksek Lisans ve Doktora Programları ile yabancı öğrencilerin ilgisinin artacağını ifade etti.  

Açılış konuşmaları ardından gerçekleştirilen seminerde, 6458 Sayılı Kanun’a göre Öğrenci İkamet İzni, Merkezi Randevu Sistemi’ndeki İş Akışı ve Etkileşim, Sistem Hedefleri ve Öğrencilerin Genel Yükümlülükleri başlıklarında seminerler verildi. Seminerlerin ardından geçekleştirilen soru cevap kısmında katılımcıların soruları yanıtlandı.

Seminer öncesi Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Murat Yalgın 17 Kasım 2015 tarihinde Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret etti.

Bu içerik 18.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1545 kez okundu.