Atatürk Üniversitesinin başkanlığını gerçekleştirdiği, Yükseköğretim Kurulu, Kazablanka Hassan II Üniversitesi, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ortaklığı ile düzenlenen 6. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (Eurasian Silk Road Universities Consortium - ESRUC) Yıllık Konferansı’nın bu yılki etkinliği 01-04 Ekim 2015 tarihleri arasında Fas’ın Kasablanka kentinde yer alan Kazablanka Hassan II Üniversitesinde düzenlenmiştir. Toplantıya Fas Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Jamila El Nosalli ile Rabat Büyükelçimiz Ethem Barkan Öz de katılmıştır.

Ülkemizin Kuzey Afrika açılımında önemli yer teşkil eden bu bilimsel toplantıda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Kazablanka Hassan II Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Mansouri arasında protokol imzalanmıştır.

Konferansta global ve bölgesel ekonomiler ve etkileşimleri, hayat boyu uzaktan eğitim ve yaygın yükseköğretim yöntemleri, ipek yolu sürecindeki bölgesel problemler ve Orta Doğudaki sürdürülebilir barış ve ipek yolu enerji projeleri ele alınmıştır. 

Bu içerik 06.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1372 kez okundu.