5. ULUSLARARASI EĞİTİMDE ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.Yılı anısına Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği, Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) ve Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi ve Mükemmeliyet Dünya Konseyi işbirliğinde “Meeting the Opportunities and Challenges of Educational Research: Multidisciplinary Approach to Educational Research (Eğitim Araştırmalarının Zorlukları ve Fırsatlarıyla Karşılaşma: Eğitim Araştırmalarına Çok-Disiplinli Bir Yaklaşım)“ temalı 5. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi (ICRE 2015) 08 Ekim 2015 tarihlerinde Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezinde başladı.

Kongre açılışında ilk olarak Trakya Üniversitesi tanıtım sunumu izlendi. Sunumun ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek kongrenin düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasının ardından Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Ali İhsan Öbek’e plaket ve çini takdim ederken Prof. Dr. Ali İhsan Öbek de Prof. Dr. Dinçay Köksal’a Üniversitemiz tabak hediye etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal Trakya Üniversitesinin bünyesinden ortaya çıkmış bir Üniversite olarak oldukça sıcak karşılandıklarını belirtti. Sorunların çözülmesinde yol gösterici olmasını bekledikleri bu kongrenin düzenlenmesinde desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti. Konuşmanın bitiminden sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Dinçay Köksal’a Üniversitemiz tabağını hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, kongrede bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve bu kongrede üretilecek bilginin eğitimimize katkısı olacağının ifade etti. ‘Bilgiye ulaşımın kolaylaşması ile birlikte etik değerleri araştırmamız ve aktarmamız gerekiyor. Bilgiyi, etiği, sanatı ve güzeli birlikte geliştirebilmek için çalışıyoruz. İnsan sermayesi bizim en büyük gücümüz ve bu görevde eğitim fakültelerine büyük iş düşüyor.’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirmesinin ardından Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’e plaket ve çini hediye etti.

Kongrenin 09 Ekim 2015 tarihindeki ilk oturumunun davetli konuşmacıları Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran oldu.

Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Ülkemizde akademisyenler, üniversiteler ve öğretmenlerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de her geçen artan üniversitelilerin akademisyen, mezun ve adayların istihdamları konusunda değerlendirmelerde bulundular. Prof. Dr. Mustafa Safran, Trakya Üniversitesi’nin oldukça başarılı ve eğitimci yetiştirme konusunda oldukça önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmalarından ötürü Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran’a teşekkür ederek plaket verdi.
 
Bu içerik 09.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1199 kez okundu.