4. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI AÇILIŞI

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliği ile düzenlenen 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Açılış Programı 03 Mayıs 2016 tarihinde Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademisyenler,  idari personel ve öğrenciler katıldı.

7 ülkeden 650 sporcunun katıldığı “Hepimiz Aynı Takımdayız” sloganıyla düzenlenen bu yılki etkinlikte, ilk olarak Edirne Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde sporcuları salona giriş yaptı.

Ardından Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Edirne Ak Parti Milletvekili Rafet Sezen etkinliğimize telgraf gönderdiği bilgisi verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; “Yürütücülüğü Trakya Üniversitemiz tarafından yapılan, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesinin proje ortağı olduğu bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz, gelenekselleşen 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Dans ve Spor Oyunları’na hepiniz hoş geldiniz." dedi.

Rektörümüz "Bu projemiz kapsamında 7 farklı Balkan ülkesinden Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Bosna-Hersek, Slovenya ve Trakya Bölgesi’nden Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul’dan gelen katılımcıları selamlıyorum. Projemiz, engelli bireylerin gerek kendi aralarında, gerekse engelli olmayan akranlarıyla birlikte spor yaparak özgüven geliştirmelerine, farklı illerden, ülkelerden ve kültürlerden engelli ve engelsiz çocukların ve gençlerin birbirleri ile iletişime geçerek kültürel etkileşim ve sevgi köprüsü oluşturmalarına, engelli bireylerin, engeli olmayan akranlarıyla oyun oynayarak kaynaşmalarına, Edirne halkının ve diğer katılımcıların engelli bireyleri daha yakından tanıma imkanı bulmalarına ve toplumsal hoşgörü geliştirmelerine katkıda bulunmaktır." dedi.

Rektörümüz konuşmasının devamında "Etkinliğimize 100 yurt dışı ve 550 yurt içi olmak üzere toplamda 650 katılımcı katılmaktır. Projemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Temsilciliği tarafından desteklenmiştir.Katkılarından dolayı Üniversitemiz Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’muza, Eğitim Fakütemize, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüzün konuşmalarının ardından Yüksek Yeşil Okulu Ritim grubunu bir gösteri sundu. Ardından oyunsal etkinliklerine geçildi ve sporcularımız çeşitli alanlarda yarıştı. Yarışmalar sonunda protokol tarafından öğrencilerimize madalyaları takdim edildi. Açılış toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Bu içerik 03.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2136 kez okundu.