35. ULUSAL ÇOCUK CERRAHİSİ KONGRESİ VE 21. ULUSAL ÇOCUK CERRAHİSİ HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ile Türkiye Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Derneklerinin iş birliğinde 35. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 21. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi'nin açılışı 25 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Orkan Ergün, Çocuk Cerrahisi Hemşireleri Derneği Başkanı Ayşe İslamoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre açılışında konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pul, “Türkiye Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz 35. Ulusal Çocuk Cerrahisi ve 21. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kongre süresi boyunca yüksek düzeyde bilimsel toplantılar gerçekleştirecek olmakla birlikte Osmanlı İmparatorluğu'na 100 yıl başkentlik yapmış Edirne’mizin doğal ve tarihi güzelliklerini de tanıma fırsatı bulabileceksiniz.” dedi.

Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Derneği Başkanı Ayşe İslamoğlu, “Kültürün ve tarihin izlerini taşıyan Edirne’de ve Üniversitenizin ev sahipliğinde 35. Ulusal Çocuk Cerrahisi ve 21. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi'ni gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi ve kısaca kongre programlarından bahsetti.

Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Orkan Ergün, “Kongrelerimizin bilimsel özelliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel bir yönü de olduğundan her yıl farklı bir şehirde kongre düzenlemeye gayret ediyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz kongrede daha önce uygulanmamış olan ‘Uzmanına Soralım’ başlığı altında konusunun uzmanı olan hocalarımız ile katılımcıların çok daha geniş bir kitle halinde tartışabilecekleri interaktif bir bölüm oluşturmaya çalıştık. Bir diğer yeniliğimiz ödüle aday bildirileri bir oturumda toplamak oldu. Bize her türlü desteği verdiği için Sayın Rektörümüze ve Tıp Fakültesi Dekanımıza şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “35. Ulusal Çocuk Cerrahisi ve 21. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi'ne ev sahipliği yaptığımız için Üniversitemiz adına büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kuruluna bu kongrenin ev sahipliğini yapma fırsatı sunduğu için çok teşekkür ederim. Üniversitemizde ulusal kongre, sempozyum ve toplantıların yapılması hem Üniversitemizin bilimsel imkanlarının tanıtılması hem de Edirne’mizin tanıtılması açısından oldukça önemlidir. Vizyonumla Edirne’yi altı kelimeyle katılımcılara özetlemek isterim. ‘Medeniyet, tarih, hoşgörü, eğlence, lezzet ve zarafetin şehridir.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne, pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Osmanlı’yı en iyi anlatan şehir. Osmanlı’ya başkentlik yaptığı uzun yıllarda burada muazzam bir medeniyet kurulmuş. Fatih Sultan Mehmet o yıllarda doğmuş. Edirne, İstanbul'u fethederek çağ kapatıp çağ açmış bir şehir. Medeniyetin tezahürü olarak Üniversitemiz bünyesinde bir Sağlık Müzemiz var. Orada bilime verilen önemi, Şifahanemizde insana verilen değeri, Selimiye’ye bakıldığında sanat ve mühendislikte gidilen yeri, tarihi havasını da teneffüs ederek bulmak mümkün. Büyük işlere tanıklık eden topraklarda yaşamanın getirdiği sorumluluklar var. Üniversitemiz bunun bilinciyle aldığı sorumluluklarla hareket ediyor. 2600’ü yabancı olmak üzere 49000 öğrencimiz var. 2300’ü Balkanlardan olmakla birlikte Ülkemizde en çok Balkan öğrencisinin tercih ettiği Üniversite olmaktan gururluyuz. Balkan Üniversiteler Birliğinin kalıcı Genel Sekreterliği Üniversitemizdedir. İmkânları, yetişmiş insan gücü ve 1100 yataklı kapasitesi ile Tıp Fakültemiz, Avrupa’nın ortalarına kadar yüksek kalitede hizmet verebilecek bir sağlık tesisidir. 210 Öğretim Üyemiz ve 116 Profesörümüz ile burada büyük bir güç olarak hizmet veriyoruz. Güzel vesileler ile Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerini, Türkiye Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Derneklerinin Üyelerini görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Üniversitemiz ve Edirne’mizin tanıtımı için hazırlanmış olan bir sunum gerçekleştirdi. Dekanımız Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın sunumunun ardından oturumlara geçildi.
Bu içerik 26.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 929 kez okundu.