3. ULUSLARARASI BALKAN SPOR BİLİMLERİ KONGRESİ VE 8. ULUSLARARASI KIRKPINAR SEMPOZYUMU

Trakya Üniversitesi ve Tetova Devlet Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Balkan Spor Bilimleri Kongresi ve 8. Uluslararası Kırkpınar Sempozyumu 04 Mayıs 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Açılışa Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi.

Açılışta Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz Tetova Devlet Üniversitesi'nden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Airi Jiba, Doç. Dr. Fadil Mamuti, Spor Bilimleri Derneği Asbaşkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Herkes İçin Spor Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Elvira Dode, Romanya Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Dana Badau, Universe College Rektörü Prof.Dr. Dugagjin Sokoli birer konuşma yaptılar.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, üç yıl önce başlayan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Edirne'nin sadece bir kültür şehri olmadığını söyleyen Rektörümüz, Edirne'nin dünyanın en köklü spor oyunlarından biri olan Kırkpınar'a ev sahipliği yaptığını ve 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunlarına ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Rektörümüz, katılımcıların tümüne başarılar diledi.

Açılış Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin yağlı güreş gösterisi ve Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğunun halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Bu içerik 04.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1611 kez okundu.