24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Edirne Valiliği, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliğinde gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Devlet Konservatuvarında 24 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Dursun Ali Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulundan Sinem İrten, emekliye ayrılan öğretmenler adına ise Yüksel Yeşil İlkokulu’ndan Ülker Ergüven bir konuşma yaptı.

Etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptığı konuşmasında öğretmenlik mesleğinin zorluklarından bahsederek, öğretmenlik mesleğinin toplum için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek yaptığı konuşmasında fakülte olarak böylesi bir anlamlı etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Etkinlikte konuşan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Süleyman Pişkin, öğretmenlerin çocukların hayatlarının şekillenmesinde anne ve babalardan sonra önemli bir yeri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Süleyman Pişkin, yeni nesillerin öğretmenlerin eseri olacağını vurguladı.

Ardından 2014-2015 eğitim Öğretim Yılında emekli olmuş öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri Vali Dursun Ali Şahin tarafından verildi. Vali Dursun Ali Şahin, bir konuşma yaparak öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı ve öğretmenlik mesleğinin bir toplum için önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğretmenler korosu küçük bir konser verdi. Konser sonunda öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi. Ödül törenini takiben,  mesleğe yeni başlayan öğretmenler Öğretmenlik Andını okudu.

Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin konseri ve ardından Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden etkinlik “öğretmenim” adlı oratoryo ile son buldu. 

Bu içerik 25.11.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1548 kez okundu.