24. BAHAR KONFERANSLARI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Makine Mühendisleri Edirne Şubesinin birlikte düzenlediği 24. Bahar Konferansları 14 Mayıs 2015 tarihinde Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik, Makine Mühendisleri Odasının tarihini ve görevlerini anlattı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Mehmet Soğancı, üniversiteler ve birliği arasındaki iş birliklerinden bahsederek “Mühendislik, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturmaktır.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu ise üniversitelerin üç görevinden birinin sektör ile öğrencileri buluşturmak olduğuna değindi ve bu konferanslarla da bunu amaçladıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında kurumlarda geleneğin önemine dikkat çekerek yirmi dördüncüsü düzenlenen bu etkinliğinde gelenekselleştiğini ifade etti. Eğitime ayrılan payın arttırıldığına dikkat çeken Rektörümüz, oluşturulacak sinerji ile start-upların artacağını bunun da ortaya çıkan katma değerle halkımızın refah seviyesinin yükseleceğini “Biz kazanırsak Edirne kazanır, Türkiye kazanır, Dünya kazanır. Çünkü bizim kazancımızda alın teri vardır.” dedi.

AR-GE noktasında patent alma ve proje yazma kültürüne alışmaya başladığımızı söyleyen Rektör Prof. Dr. Yener Yörük; yüksek teknoloji üretmek, üniversite sanayi iş birliğini sağlamak ve öğrencilerimizin yenilik yaratmalarını sağlamakta Dünya seviyesine geleceğimize olan inancını ifade etti. Teknoloji Transfer Ofisinin çalışmalarını tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize anlatıldığını söyleyen Rektörümüz sermayemizin verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra konferanslar gerçekleştirildi.

Bu içerik 14.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1037 kez okundu.