2016 – 2017 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Üniversitemiz 2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni 24 Ekim 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Edirne Valisi Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Shumen Episkop Konstantin Preslavsky University Rektörü Prof. Georgi Kolev, Library Studies and Information Technologies State University Rektörü Prof. Dr. Stoyan Denchev,  Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edine Bulgaristan Başkonsolosu Vasil Vılche akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Şef Prof. Aminbay Sapayev yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Ardından Akademik açılış törenine gönderilen mesajlar okundu. 2016 yılı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Arası Halk Dansları Stilize Dal Türkiye Şampiyonu olan Üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğunun folklor gösterisi törende büyük beğeni topladı.

Açılış töreninde 15 Temmuz Demokrasi ve Vatan Şehitlerini anlatan bir film izlendi. Büyük alkış toplayan filmin ardından Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitemizin her alanda büyüyüp geliştiğini söyleyerek “Balkanların en çok tercih edilen Üniversitesiyiz. Güçlü akademik personel yapımız ile akademik anlamda dünyada adımızdan söz ettiriyoruz. Ayrıca uluslararası anlamda kurucusu olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliği’nin üyeleri artmakta. Erasmus ve Mevlana programlarımıza yoğun bir ilgi bulunmaktadır. 7/24 hizmet veren kütüphanemiz zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Üniversite yayınlarımız her geçen yıl artmakta buna paralel olarak makalelerimizde de büyük bir artış var” dedi. Üniversitemizin gelecek dönemlerde gerçekleştireceği projeler ile ilgili bilgiler veren Rektörümüz “Tıp Fakültemizin altyapısını yenileyeceğiz. Konu ile ilgili bütçeyi almış bulunmaktayız. Yenilenecek Tıp Fakültemiz Hastanesinde her türlü sağlık hizmetini vereceğiz. Orta Avrupa’ya kadar bütün bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir altyapıya kavuşacağız” dedi.

Rektörümüz konuşmasında hayatını kaybeden Tıp Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. İsmet Dökmeci’yi de anarak kendisine Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diledi.

Rektörümüz akademisyen ve öğrencilerimize başarılı bir akademik yıl diledi.

Açılışta konuşan Valimiz Günay Özdemir öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarılı bir akademik yıl diledi.  Valimiz “Şehirleri fetheden medeniyetlerin kendisidir. Edirnemiz bu anlamda medeniyetimizin beşiğidir. Burada bulunan kardeşlik duygusu oldukça önemli” dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop vermiş olduğu akademik açılış dersinde “Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi. Osmanlı’dan günümüze Balkanların durumunu değerlendiren Prof. Dr. Şentop, global anlamda dünyada büyük değişimler yaşadığını ifade etti. Bu değişimlerin hukuksal boyutuna değinen Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Anayasa fikrinin Avrupa’da ortaya çıktığını ve tüm dünyaya yayıldığını ifade etti. “Anayasalar zamanla bir kontrol mekanizması olarak kullanılmaya başlandı. Ülkemizde de iktidar siyasi iktidar ve bürokratik iktidar olmak üzere iki iktidar bulunmaktaydı. Siyasi iktidar seçimle iş başına gelirken bürokratik iktidarlar siyasi iktidarlar üzerinde baskı kurmaktaydı. Bizim Ülkemizde de bürokratik iktidarlar darbelerden beslendi. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da gördük ve yaşadık” dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Mustafa Şentop yeni dünya içerisinde Ülkemizin de yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Açılış dersinden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Üniversitemize olan desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

 

Bu içerik 24.10.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3079 kez okundu.