2015-2016 AKADEMİK BAŞARI VE MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2015-2016 Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni, 03 Haziran 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Vilcev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Dekanlar, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Meslek Yüksekokulu,  Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Balkan Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Konserinin ardından Üniversitemizin tanıtım sunumu izlendi. Mezun öğrenciler adına Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Işıl Çetintav bir konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim Yılını özetlediği konuşmasında “Üniversite olarak her alanda çok büyük başarılar gösterdiğimiz bir yıl geçirdik. Hocalarımız bu yıl yaptıkları çalışmalarla başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere birçok yeni projeye başladılar ve birçoklarını da başarı ile tamamladılar. Üniversitemizin altyapısı yenileniyor yeni ve modern binalar hizmete sunuluyor. Trakya Üniversitesi olarak bu yıl birçok başarılı organizasyona imza attık. Birinci Balkan Spor Oyunları ile Balkan Üniversiteler birliği Üniversiteleri öğrencilerini bir araya getirdik. IV. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunlar ile birçok gencimizin hayatına dokunduk. Üniversitemiz sadece sosyal anlamda değil, bilimsel anlamda da büyüyor. Bu yıl akademisyen sayımız arttı, bunun yanında öğrenci sayılarımızda da büyük bir artış oldu. Yabancı öğrenci sayımız ile Ülkemizde en üst sıralarda yer alıyoruz.  Ülkemizde çok büyük bir başarı gösteren Pehlivan Elektrak, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çıktığı Balkan Tanıtım Turunda 6 ülkeye gitti ve burada Ülkemizin bayrağını dalgalandırdı. Önemsediğimiz bir başka konu ise Üniversitemize kazandırdığımız Felaket Kurtarma Merkezi. Bu sistem sayesinde Üniversitemizde bulunan bütün datalar yapılacak her türlü siber saldırıya karşı koruma altında.” dedi.

Rektörümüz konuşmasını “Bir kurum hayata temas ettiği, hayatı beslediği ve yönlendirdiği kadar vardır ve başarılıdır.  Biz Trakya Üniversitesi olarak tüm bunların yanında, kendimize sınırların ötesinde de var olmayı seçmiş bir üniversiteyiz. Sınırların ötesinde, Balkanlarda, Doğu Avrupa’da hayatın, bilimin, sanatın, içinde insan unsurunun olduğu her noktaya temas ediyoruz. İşte bu vizyon ile tamamladığımız eğitim öğretim yılı içerisinde sadece ülkemizde değil sınırların ötesinde binlerce hayata dokunduk, adımızdan söz ettirdik ve Ülkemizin bayrağını dalgalandırdık.  Trakya Üniversitesi olarak hocalarımızın gayretleri ile başarıyla tamamlamış olduğumuz 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılını bitirirken, gelecekte Trakya Üniversitesi’nin birikiminin, potansiyelinin, ülkemize, insanımıza ve insanlığa artan katkısını Edirne’den buradan Balkan Kongre Merkezi’nden dünyaya duyurmanın onurunu yaşıyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum, yolları açık olsun. Onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün konuşmasının ardından 2015-2016 Eğitim  - Öğretim yılında Profesörlüğe yükselen öğretim üyelerimize profesörlük belgeleri, doçent ve Yardımcı Doçent unvanı alan öğretim üyelerimize ise akademik kıyafetleri giydirildi.

Tören sonunda 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında birincilikle mezun olan öğrencilerimize belgeleri verildi. 

Bu içerik 03.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3854 kez okundu.