2014-2015 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ

2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni 24 Eylül 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen tören ile gerçekleşti.

Törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Nejdet Mustafa, Vali Dursun Ali Şahin, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakkı Çetin, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, yabancı konuklar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Trakya Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. Ardından Prof.  Aminbay  Sapayev yönetimindeki Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Konser dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Törende Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın mesajları okundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı açılış konuşmasında üniversitemizin son üç yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rektörümüz Üniversitemizde bilimsel araştırmalar ve AR-GE çalışmalarının sayılarının her geçen gün arttığını ve Üniversitemizin artık akademisyenlerin projelerini finanse edebildiğini söyledi. Rektörümüz, Trakya Üniversitesi olarak lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında yeni programlar açıldığını ve bu programlara hem Ülkemizden hem yurt dışından önemli bir talep olduğunu belirtti. Uluslararasılaşma alanında Üniversitemizin başarılarına da değinen Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, 36 Üniversitenin katılımı ile kurulan Balkan Üniversiteleri Birliği’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantısında Birliğin genel sekreterliğinin Edirne’de olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Rektörümüz bilgiye ulaşmanın günümüzde kolaylaştığını ancak nitelikli bilgiye ulaşmanın daha zor olduğunu ifade ederek “inci denizin derinlerinde bulunur, ulaşması zordur nitelikli bilgi de inci gibidir” dedi. Üniversite olarak amaçlarının öğrencilerde bilgiye ulaşma isteği yaratma olduğunu ifade etti. Rektörümüz 2014-2015 Eğitim – Öğretim yılının üniversitemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diledi.

Vali Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmada insan yetiştirmenin dünyanın en zahmetli işi olduğunu vurgulayarak, Ülkemizde artan üniversite sayılarına dikkat çekti. Vali Şahin, Trakya Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin ilerde Edirne’nin kültür temsilcileri olacağını söyleyerek öğrenci ve akademisyenlere iyi bir yıl diledi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 10. Alternatif Enerjili araçlar yarışlarına  güneş  enerjili   araçlar FORMULA G  kategorisinde  kendi tasarlayıp  ürettikleri pehlivan adını verdikleri araç ile  katılarak üçüncülük ödülü  ve  sergiledikleri ekip ruhu, yardımseverlik ve  centilmenliklerinden dolayı “Kurul Özel Ödülüne” layık  görülerek  çifte kupa alan Pehlivan Güneş Arabası Ekibinin aracı tasarlayıp ürettikleri süreci özetleyen tanıtım sunumunu izlendi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, proje danışmanları ve ekip üyelerine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Dursun Ali Şahin ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni ardından konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaptığı konuşmasına Balkan Senfoni Orkestrasını tebrik ederek başladı.  Pehlivan Güneş Arabası Ekibini tebrik eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi’nin bilimsel projelerinde kullanılmak üzere 1 Milyon TL’lik bir yardımda bulunacaklarının müjdesini verdi. Bakan Müezzinoğlu yeni akademik yılın öğrenciler ve akademisyenler için başarılı geçmesini diledi. 
Bu içerik 24.09.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3012 kez okundu.