2. ULUSLARARASI TRAKYA MUHASEBE, FİNANS VE DENETİM SEMPOZYUMU BAŞLADI

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Trakya Muhasebecilik, Finans ve Denetim Sempozyumu 17 Ekim 2017 tarihinde Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda başladı.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt’un üstlendiği sempozyumun açılışı Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi YMM Prof. Dr. Mehmet Erkan, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı SMMM Yücel Akdemir, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı YMM Arif Aytulun, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’ndan YMM Talha Apak’ın konuşmaları ile yapıldı.

Bağımsız denetimdeki sıkıntıları, bunları düzeltmek için verilen eğitimler ve yapılması gerekenlerden bahseden Prof. Dr. Mehmet Erkan, Ülkemizdeki bağımsız denetim şirketlerinin yapılanmasına ve yapılan denetimlere değindi. Denetimlerin standartlara uygun hale getirilmesi ve fiyat politikasının bağımsız denetim açısından netleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kamu Gözetim Kurumunun sürekli eğitim sistemine de değinen Erkan, Sempozyumun bağımsız denetime ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Erkan “Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Trakya Üniversitesine, emeği geçen Hocalarıma ve Sayın Dekanıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Mali Müşavirler odası Başkanı SMMM Yücel Akdemir sözlerine Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt’a teşekkür ederek başladı. İstanbul Mali Müşavirler odasının yapılanması ile ilgili sayısal bilgilerden sonra muhasebe ve denetim üzerine yapılan sempozyumlara değindi. Muhasebe ve denetimin birbirinden ayrılmazlığının altını çizen Akdemir Dünyada yaşanan krizlerin denetlenebilir yapıları daha önemli hale getirdiğini belirtti. Kamu gözetim kurumlarının yaptığı çalışmaları anlatarak denetimin uzmanlık alanı olduğunu belirtti. Denetim yapacak kişilerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğinden ve denetim için ihtiyaç duyulan kanunlardan bahsetti. Denetçi olabilmenin zorlukları ve yapılması gereken düzenlemelere de değindi.

Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı YMM Arif Aytulun Derneklerinin Ülkemizde kurulan en eski mesleki örgüt olduğunu belirtti. Derneğin örgütsel yapılanmasından, tarihçesinden ve muhasebe standartlarını Türkçeye çeviren ilk dernek olduklarından bahsetti. Muhasebenin düzgün yapılabilmesi için diğer bilim dallarıyla ortak çalışılması gerektiğini, muhasebecilerin işlerini yaptıkları işyerlerinin işleyişini bilmesi gerektiğini söyledi. Kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aytulun, mesleki olarak yapılabilecek ortak çalışmaların devam etmesini ve bilgi paylaşımına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’ndan YMM Talha Apak, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik ile yeminli mali müşavirlik mesleği ve meslek örgütlerinin önemimden ve gelişiminden bahsetti. Meslek mevzuatı altında yer alan örgütlenmelere de değinen Apak, bağımsız denetim ile ilgili faaliyetleri anlattı. Mesleğe giriş koşullarının ağırlığından ve mesleği icra ederken karşılaşılan güçlüklerden bahsetti.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, sempozyumda alanında beyin fırtınası yaratacak konuların işleneceğini,  muhasebe ve denetim alanında pratikten gelen bu işin uygulayıcılarının katıldığını belirterek öğrencilere faydalı olacağını söyledi. Prof. Dr. Gençler “Böyle bir organizasyonu düzenleyen başta Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt Hocamıza, Prof. Dr. Oktay Güvemli Hocamıza, Düzenleme Komitesine, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetlilere hediyeleri takdim edildi.

Alanında uzmanların katılımıyla devam eden sempozyum 19 Ekim 2017 Perşembe günü sona erecek.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..