2. ULUSAL TRAKYA ACİL TIP GÜNLERİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Üniversitesinin işbirliği ile Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal Acil Tıp Günleri Sempozyumu 08 Eylül 2017 tarihinde Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı. Bu yılki konusu Acil Serviste Travma olan sempozyum acil servis ile ilgilenen akademisyenlerden ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Trakya Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan yaptığı açılış konuşmasında Trakya Üniversitesi ve Türkiye Acil tıp Derneğinin katkılarıyla ana teması travma olan bu sempozyumda herkesin bilgilerini güncelleyeceğini belirtti.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel “İkincisini düzenlediğimiz Ulusal Acil Tıp Günleri bizim yüz akımız olmaya başladı. Acil tıp benim asistanlığımda biraz zor karşılanan, özellikle asistanlar için deyim yerindeyse ayaklarının geri geri giderek çalıştıkları yerlerdi. Daha sonraları gelişen tıp ve acil tıp anabilim dallarının kurulmasıyla bu alan gelişmeye başladı. 1997 yılından beri bu alanda eğitim veriyoruz. Alanın gelişmesi için üniversiteler arası bilgi akışı son derece önemli. Gelişen dünya ile insanoğlunun dünya üzerindeki hareketliliği arttı. Bu da hepimizi travmaya açık hale getirdi. Kazalar afetler gibi nedenlerle travmalar yaşanmaya başladı. Bugünkü sempozyumun bu alandaki gelişmelerle dolu dolu geçeceğine inanıyorum. ” diyerek düzenlenen sempozyumun önemine değindi.

Türkiye Acil Tıp Derneği Üyesi Prof. Dr. Erkan Gürsu “Birincisini Tekirdağ’da düzenlediğimiz Acil Tıp Günleri’nin ikincisi için Edirne’de bir araya geldik. Sonraki toplantıyı da Çanakkale’de yapmayı planlıyoruz. Burada travma ile ilgili her şeyi konuşacağız. Gözden kaçan ortopedik travmalardan bahsedeceğiz” diyerek söze başladı. Daha sonra Türkiye Acil Tıp Dergisi’nin başarılarından ve indekslendiği veri tabanlarından söz etti. Konuşmasının devamında “Çok sayıda komisyonumuz var, çok sayıda çalışma grubumuz var. Mezuniyet sonrası kurslar düzenliyoruz. Acil hasta bakımı, travma kursu, klinik toksikoloji kursu yeni açtığımız kurslar. 2017 yılında Kurs Günleri Kongresi yapıldı. Burada çok sayıda eğitimle küçük gruplar halinde çalışıyoruz. Alan için faydalı olduğunu düşündüğümüz Kurs Günleri Kongresini 2018 yılında da düzenleyeceğiz. Derneğimizin en önemli özelliklerinden birisi asistanlara olan ilgimiz. Onlar için asistan sempozyumları düzenliyoruz. Derneğimizin desteği ile birçok kitabın çevirisini yaptık. Sosyal sorumluluk projelerimiz var. Sağlık haftası ile ilgili çalışmalarımız var. Çocuklarımıza acil tıbbın önemini öğretmek istiyoruz” dedi.  Trakya Üniversitesine ve Hocalarımıza teşekkür eden Prof. Dr. Erkan Gürsu “Acil servisler sorun yeri değil insanlara huzur vermek içindir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa İshak Yıldırım’a plaketleri verildi.

Bu içerik 08.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 781 kez okundu.