1974’DEN GÜNÜMÜZE TIP FAKÜLTEMİZ KONFERANSI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Haftası Kutlama Programı kapsamında Prof. Dr. Recep Mesut’un “1974’den Günümüze Tıp Fakültemiz” Konferansı 16 Mart 2017 tarihinde Devlet Konservatuvarı Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir yaptığı konuşmada Prof. Dr. Recep Mesut’un Trakya Üniversitesinin kurucularından olduğunu belirterek verdiği katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Prof. Dr. Recep Mesut öğrencilerin çok sevdiği, öğrencilerinin tek tek ismini bilen ve onların dertleriyle ilgilenen fedakar bir hocamız. Hocamdan çok fazla şey öğrendim. Üniversitemizin kuruluşunda pek çok görevler almış ve Üniversitemizde, yetiştirdiği öğrencilerde, asistanlarda, hocalarda emeği çok büyüktür.” diyerek başarılı bir konferans geçmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Recep Mesut gerçekleştirdiği konferansta 1974’den günümüze Tıp Fakültemizin durumu hakkında kronolojik olarak bilgi verdi. Prof. Dr. Recep Mesut Tıp Fakültesi logosu hakkında bilgi vererek başladığı sunumunda Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Ülkemizde açılan 15. tıp fakültesi olduğunu belirtti. Daha sonra Tıp Fakültesi’nin kuruluş aşamaları, kurucuları, açılan anabilim dalları ve Üniversitemizin geçmişten günümüzü gelişimi ile ilgili bilgi verdi.

Sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Recep Mesut’a plaket verdi.
Bu içerik 17 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 298 kez okundu.

TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..