19. ULUSLARARASI AYÇİÇEĞİ KONFERANSI

19. Uluslararası Ayçiçeği Konferansı (ISC 2016) açılışı 30 Mayıs 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, ulusal ve uluslararası alandan akademisyenler, meslek odalarından temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Balkan Senfoni Orkestrası konseri ile başlayan açılış töreninde Üniversitemiz tanıtım sunumu ve ayçiçeklerini anlatan bir slayt gösterisi izlendi.

Üniversitemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Uluslararası Ayçiçeği Birliği Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Yalçın Kaya konuşmasında Türkiye’nin ayçiçeği üretimi alanında dünyadaki lider ülkelerden birisi olduğunu söyledi ve katılımcılara başarılar diledi.

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, bu konferansın Ülkemiz için önemli olduğunu belirterek ayçiçeği ihracatının çok önemli olduğunu söyledi.

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş konuşasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın faaliyetlerinden bahsederek katılımcılara başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Uluslararası Ayçiçeği Konferansı’nın şimdiye kadar  en çok katılımcı ile  düzenlenen konferans olduğunu söyledi. Rektörümüz bu konferansın çevreci bir konferans olduğunu, poster bildirilerin elektronik ortamda sunulacağını ve böylece kağıt harcanmayacağını belirtti.   Üniversitemizin 43 bini aşkın öğrenci ve 1600’ün üzerinde akademisyen ile eğitim verdiğini belirten Rektörümüz, Edirne’nin Türkiye’nin en tarihi kentlerinden biri olduğunu ve şehrimizde tarihi bir sağlık geleneği olduğunu söyledi. 2004 yılında Avrupa Konseyi Müze Ödülüne layık görülen Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin şehrimizdeki ve tarihimizde sağlık geleneğini temsil ettiğini belirtti. Rektörümüz tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi. Rektörümüz daha sonra  konferansa katkı sağlayanlara ve sponsorlara teşekkür belgelerini verdi.

Açılış öncesinde Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Üyeleri Refik Akça ve Ali Özen Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük‘ü makamında ziyaret etti. 

Bu içerik 30.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2063 kez okundu.