Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Tabip Odası işbirliğinde yapılan 14 Mart Tıp Bayramı kutlama programı 14 Mart 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kamil Sani Öngören, Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, dekanlar, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, bu mesleğin para için yapılacak bir meslek olmadığını,  kutsal, onurlu bir meslek olduğunu kaydetti. Edirne’nin tıp tarihi açısından önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, II. Bayezid Külliyesi’ndeki Sağlık Müzesi’nin, o dönemin hastanesi bakımından hem Tıp Fakültesi’ni hem de bugünkü deyişle Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni bünyesinde barındırdığını belirterek, “Edirne,  aynı zamanda çiçek aşısının dünyaya yayıldığı yer olması açısından önemli bir yere sahiptir.” dedi. Bu konunun da sağlık müzesinde başlanan yenilenme ile anlatılacağını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne’nin, o dönemin dünyanın en büyük hastanelerinden olan Asker Hastanesi’nin yıkıldığını; yine aynı dönemde yapılan Karaağaç’taki Timurtaş Asker Hastanesi’nin de yıkılmak üzere olduğunu hiç değilse bu hastanenin kurtarmamız gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü, Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı Uzmanı Evrim Kaşıkçı  müzik dinletisi sundu.

Programın sonunda Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu meslekte otuzuncu ve kırkıncı yılını dolduran hekimlere; Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük de Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde 25. Yılını tamamlayan öğretim üyelerine teşekkür plaketi verdiler. Ayrıca  Tıp Fakültesi “Balkan Medical Journal” editoryal  üyeleri teşekkür belgelerini Rektörümüzden aldılar.
Bu içerik 14.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1847 kez okundu.