ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TÜRKİYE’YE HOŞGELDİNİZ PROGRAMI

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Türkiye’ye Hoşgeldiniz Programı, 09 Kasım 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük,  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Bölge Koordinatörü Fatih Ot, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkiliğin açılış konuşmaları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı adına YTB Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan, ve Vali Dursun Ali Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Rektörümüz gerçekleştirdiği konuşmasında sözlerine “Türkiye’ye ve Edirne’ye hoşgeldiniz” diyerek başladı. Rektörümüz, Edirne’de öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek,  Trakya Üniversitesi’nin 50’den fazla ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, uluslararası öğrenci sayısı bakımından Üniversitemizin Türkiye’de ilk üçe girdiğini belirterek, Üniversite olarak amaçlarının bütün öğrencilerin evrensel bilgiye erişmesi olduğunu söyledi.

Açılış konuşmaları ardından Evrim Kaşıkçı bir konser verdi. Konser ardından gerçekleştirilen kokteylde öğrenciler birbirleri ile tanışma imkanı buldular. Etkinlik, “Tuna Vilayeti ve Kova Balkan” adlı fotoğraf sergisinin gezilmesi ile son buldu. 
Bu içerik 10.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1399 kez okundu.