ÖDÜLLÜ MÜZEYE BİR ÖDÜL DAHA

Eskişehir Anadolu Üniversitesinde 07-08 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Üniversite Müzeleri Platformu Konferansında Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi "2017 Yılı Üniversite Müzesi" ödülünü aldı.

3. International Conference of the Association of University Museum’da 50 müze temsilcisinin katıldığı anket neticesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ödüle layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Müze Müdürü Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğr. Gör. Hakan Akıncı müzemize bu ödülü layık gören üniversite temsilcilerine teşekkür ederek “Bu ödülü Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve müzemizin kurucusu Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil adına alıyorum.” dedi.

Üniversite Müzeleri Birliği Platformu Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay, üniversite müzelerinin önemine dikkat çekerken müzelerin son yıllarda modern müze görevinin yanı sıra eğitim platformu görevi görmeye başladıklarını vurguladı ve Trakya Üniversitesinin bölge tarih ve kültürünü yansıtan birden fazla müzesiyle önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizdi.

Trakya Üniversitesinden konferans ve sergiye Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Öğr. Gör. Begona Rodreguez, Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Çetin, Prof. Velislav Minekov ile Müslüm Özcan katıldı.
Bu içerik 14 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 673 kez okundu.

rollup1a.pdf
(5.61 MB)

Dosyayı İndir

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET