Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Otopark Hizmetine ilişkin yakın zamanda yerel basında yer alan haber gerçeği yansıtmamakta olup bu hususta bilgi vermek zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle belirtmek gerekir ki yerleşkemiz içinde Üniversitemiz Hastanesi binasının arkasında öğrenci, ziyaretçi, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyacını karşılayacak büyüklükte ücretsiz bir otopark alanı mevcuttur. Bunun yanısıra Onkoloji Hastanesi yanında da hasta ve hasta yakınlarına ayrılan ücretsiz bir otopark alanı daha bulunmakta olup Fen ve Edebiyat Fakülteleri çevresi ve bağlantı yolları da ücretsiz otopark olarak kullanıma açıktır. Ücretli otopark alanımız ise Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı İşletme Müdürlüğü tarafından yasal vergileri ödenmek suretiyle mali mevzuat uyarınca işletilmektedir.

Üniversitemiz Hastanesinde otopark hizmeti verilirken yasal düzenlemelere aykırı bir uygulamaya gidilmemiştir. Hasta ve hasta yakınlarının ihtiyacının karşılanması maksadıyla geniş bir alan ücretsiz otopark olarak kullanıma sunulmuştur. Bunun haricinde bir kısım alanda ise otopark hizmeti usul ve yönetmeliklere uygun şekilde ücretli olarak verilmekte olup bu durum Üniversitemizin bağlı olduğu Yüksek Öğretim Kurulu mevzuatına uygundur.

Kamuoyuna duyurulur.


Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 

 

               

                

Bu içerik 04.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 5181 kez okundu.