HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMALARI

Üniversitemiz Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı kapsamında düzenlenen Hemşireler Günü Etkinliği, 11 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altay, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğr. Gör. Saadet Elmas, akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmaları ile devam etti.Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğr. Gör. Saadet Elmas hemşirelerin günümüzdeki sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak tüm sağlık personelinin Hemşireler Haftasını kutladı.

Açılışta konuşan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altay hemşire kelimesinin iki anlam içerdiğini bunlardan birincisinin ‘mesleki eğitim almış hastanın bakımını düzenlemek, denetlemek ve değerlendirmekle görevli ve yetkili sağlık çalışanı’ ikinci anlam ‘kız kardeş’ olduğunu belirterek “İkinci anlam beni çok etkiledi. Hemşireler kimin kız kardeşi olduğunu düşündüğüm zaman, birlikte çalıştığı hekimlerin kız kardeşi, diğer sağlık çalışanlarının kız kardeşi ve hastaların kız kardeşi.” dedi.

Açılışta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “ Hemşirelik mesleği kökeni çok eskilere dayanan, temelinde sevgi ve şefkat gibi insani değerler olan, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş bir meslek olarak tanımlanıyor. Peki neden kutsal? Çünkü can kurtarma ile ilgili veya yardıma muhtaç insanlara yardımcı olmakla ilgili her meslek kutsal sayılıyor. Bu manevi yönden kişiyi güçlendirici bir şeydir. Bu kutsal görevi yapan sağlık çalışanlarımız kendilerinin sıkıntılarını anlatamıyorlar, iş bırakamıyorlar ve iş yavaşlatamıyorlar. Çünkü bu durumlar hem sağlık hem de etik açısından uygun bulunmamaktadır. Bu yüzden bu haftalar sorunlarınızı anlatabileceğiniz, çözüm önerilerini tartışabileceğiniz, özgürce konuşabileceğiniz haftalardır. Umarım 2017’de bütün amaçlarınıza ulaşırsınız.“ dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere yönetim olarak hemşirelerin sorunlarının farkında olduklarını ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Üniversitemize 120 adet hemşire kontenjanı çıktığını, Maliye Bakanlığı'ndan iznin beklendiğini ve en kısa sürede onayın alınacağını müjdeledi.
Açılış konuşmalarından sonra Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğr. Gör. Saadet Elmas’a hediyelerini verdi.

Etkinlik, Trakya Üniversitesi Hemşirelerinin gerçekleştirdiği ‘Biri Bize Kulak Versin 2’ tiyatro gösterisi ve ardından gerçekleştirilen konser ile son buldu.
Bu içerik 12.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1297 kez okundu.