GÜNGÖR-GÜNER ARIBAL KOLEKSİYONU HİBE ESERLER SERGİSİ

Güner Rıfat Arıbal tarafından Üniversitemize bağışlanan Güngör Danışman Arıbal’a ait sanat eserlerinden oluşan sergi, 26 Eylül 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde açıldı.

Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Güngör Danışman Arıbal kuşkusuz çok önemli bir sanatçı. Ömrünün son anına kadar çalışmış ve üretmiş birisidir. Sanatçı kimliğinin yanında çok yönlü bir kişiliği vardı. Kimsesiz çocuklara sahip çıktı. Mutasavvıf kişiliği vardı. Eserleri ve şiirleri ile son ana kadar yaşadı. Şimdi de örnek bir vasiyetle eserlerini Üniversitemize bağışladı. Eserleri öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle ve Üniversitemizi ziyaret eden sanatseverler ile yaşayacaktır. Ruhu şad olsun.” dedi. 

Güner Rıfat Arıbal eşinin iki önemli eserinin hâlihazırda Edirne’de olduğunu söyleyerek eşinin adını yaşatmak için eserleri Üniversitemize bağışladığını söyledi. Eşi ile bir müze kurmayı planladıklarını belirten Güner Rıfat Arıbal, Üniversitemize bağışladığı kitapların da araştırmacılar için büyük bir kaynak olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Güner Rıfat Arıbal’a plaket verdi.

Sergi açılışının ardından Güner Rıfat Arıbal’ın Üniversitemize bağışladığı envanter kaydı yapılan 410 kitap okurların hizmetine sunuldu. Güner Rıfat Arıbal’ın bu önemli bağışı nedeniyle ismi Kütüphanemiz Onur Tablosu'na yazıldı.

Arıbal ailesine ait koleksiyon Güngör Danışman Arıbal’a ait 50 eser, Türk sanatında yer etmiş ve dünya çapında isim yapmış değerli sanatçılara ve akademisyenlere ait 97 farklı tekniklerde resim; toplamda 143 adet eserden ve 410 kitaptan oluşuyor. 
Bu içerik 27.09.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1417 kez okundu.