Üniversitemiz Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından, bilişim sektöründe yer alan kişileri öğrencilerle buluşturarak öğrencilere sektör ve bilişim alanındaki yenilikler hakkında bilgilendirme amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen “Bilişim Şenliği 2017” 20 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şenliğe, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte konuşma yapan topluluk başkanı Onur Şafak topluluğun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın konuşmasında günümüzde üniversitelerimiz öğrencilerin teknik bilgilerini arttırmaya yönelik birçok faaliyette bulunduğunu ancak bunun yanında iş dünyası ile öğrencileri bir araya getirilmesi gerektiği belirterek bu etkinliğin iş profesyonellerini öğrencilerle buluşturması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tolga Sakallı bilgisayar bölümü hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında bilişim şenliğinin öğrenciler için bir farkındalık yaratacağını belirterek etkinliğin öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde değerlendirilmesi temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmada “Bir internet devrimi yaşandı. Siz bu devrimin ilk nesilleri olarak çok tarihi bir zaman yaşıyorsunuz. Var olan tüm dünya kuralları yıkıldı ve şimdi yeni baştan yazılıyor. Bu nedenle önünüzde büyük bir fırsat var. Yeni bir dünya oluşuyor. Bir bilişim ve teknoloji dünyası. Siz de Türk gençliği olarak bu alanda güçlü olmasınız, var olmalısınız ve ilerde olmalısınız. Bilginin sınırlarında dolaşır, kafa yorarsanız pek çok şeyi siz bulup dünyaya verebilirsiniz. Çok büyük bir fırsat önünüzde duruyor. Yeni bir kıta keşfedilmiş gibi düşünün. Bu kıtanın ilk öncülerisiniz, trenin ilk vagonuna binenlersiniz. Multidisipliner hareket edin; sağlık ve bilişim, çevre ve bilişim, mühendislik ve bilişim var olan tüm konuların yanına bir bilişim eklenecek çünkü. O yüzden çok kıymetlisiniz. Bu organizasyonu bir öğrenci topluluğunun yapıyor olması da çok anlamlı. Çünkü gençlerin bunda daha önde olması gerekiyor. Bu anlamda topluluğumuza ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferanslar gerçekleştirildi.
Bu içerik 21.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1223 kez okundu.