BİLİMSEL DERGİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ SEMPOZYUMU

Balkan Medical Journal çatısı altında 16 Ocak 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Toplantı Salonunda, “Bilimsel Derginin Temel Özellikleri” başlıklı sempozyum, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Rektörümüz Edirne’nin sağlık alanında gurur duyulacak bir geçmişi olduğunu söyleyerek 1488 yılında 2. Bayezid tarafından yapılan sağlık kompleksinin hala yaşadığını söyledi. Yazmanın tarihe not düşmekle eş değer olduğunu belirten Rektörümüz Balkan Medical Journal’ın bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirtti. Balkan Medical Journal’ın ülkemiz tıp fakülteleri arasında SCI’de indekslenen tek dergi olduğunu vurguladı. Yazmanın, arşivlemenin ve organize etmenin tarihsel anlamda bilginin öteki nesillere aktarılmasını sağlayacağını söyleyen Rektörümüz tarihten örnekler verdi. I. Dünya Savaşı sırasında esir düşen doktorların esaret şartlarında tuttuğu tıbbi kayıtların bugün elimizde bulunduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Arda, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Üstün Aydıngöz, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, bilimsel dergide yer alan hakem, editör ve yazarlara yönelik bilimsel derginin kalitesini artırmaya yönelik konuşmalar ve tartışmalar gerçekleştirilecek. 

Bu içerik 16.01.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1730 kez okundu.