ANAFİLAKSİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Anafilaksi” konulu panel, 18 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Panelist Çocuk İmmünoloji ve Alerjisi bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir’in yanı sıra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir, programın akışından söz ederek sunumuna geçti. Özdemir, “Anafilaksi, tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. Anafilaksi sonucu yaşanan ölüm vakaları ve buna ilişkin yapılan haberlerin sıklığı arttı. Hasta yakınları da Anafilaksi sonucu gelişen ölümlerin takipçisi olarak konuyu adli makamlara taşımaktadır. Anafilaksi, hayatı tehdit eden ciddi alerjik bir hassasiyet durumudur. Bir etken birden fazla vücut fonksiyonunu etkileyebilir. Avuç içleri, el ve ayaklarda kaşıntı, ödem, solunum yolu semptomları ilk belirtiler. Görülme sıklığı farklı olmakla birlikte çocuk ve yetişkinlerde benzer belirtiler ortaya çıkmakta. Çocuklarda daha çok solunum yolu rahatsızlıklarıyla kendini göstermekte. Süt bebekleri, hamile ve yaşlılarda ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Klinik bulgular ve laboratuvar bulguları tanıda yardımcı olmaktadır. Duyarlı olunan ve bilinen alerjenlerden uzak durulmalı.” dedi.
Bu içerik 19.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 964 kez okundu.