38. ULUSLARARASI KAZI, ARAŞTIRMA VE ARKEOMETRİ SEMPOZYUMU

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Üniversitemizin en sahipliğini yaptığı 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nun açılışı 23 Mayıs 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İl Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Yaylı Çalgılar Triosu’nun gerçekleştirdiği konserle başlayan sempozyum açılışı Üniversitemiz tanıtım sunumuyla devam etti.

Sunumun ardından Bilim Kurulu adına Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında Bölgemizin arkeolojik araştırmalar için oldukça zengin bir bölge olduğunu belirterek Üniversitemizin de güçlü ve dinamik bir arkeoloji bölümünün bulunduğunu vurguladı. Rektörümüz Üniversitemiz Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burçin Erdoğu’nun Gökçeada Uğurlu-Zeytinlik Kazısı, Doç. Dr. Özlem Çevik’in Ulucak Höyük Kazısı ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç’ın Sinanköy Kazıları ile Ülkemizin arkeolojik kazı çalışmalarına önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Rektörümüz ayrıca TÜTAGEM’in çok gelişmiş analiz yeteneklerine sahip bir altyapısı olduğunu belirterek arkeolojik buluntuların da bu cihazlarımızla ayrıntılı bir şekilde analiz edilebileceğini söyledi.

Rektörümüz, Üniversite olarak alanında Dünya’nın en önemli sempozyumlarından olan 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emiğe geçen herkese teşekkür etti.
Bu içerik 23.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1811 kez okundu.