13. ULUSAL SPİNA BİFİDA KONGRESİ

Üniversitemiz ve Türkiye Spina Bifida Derneği tarafından düzenlenen 13. Ulusal Spina Bifida Kongresi 15 Temmuz 2016 tarihinde başladı. Kongre açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Türkiye Spina Bifida Derneği Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman, Türkiye Spina Bifida Derneği Edirne temsilcisi ve Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Neşe Özkayın, akademisyenler, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Neşe Özkayın Türkiya Spina Bifida Derneğinin faaliyetlerinden bahsederek kongrede emeği geçenlere teşekkür etti. Doç. Dr. Özkayın, kongreye sadece konu ile ilgili akademisyenlerin değil hasta ve hasta yakınlarının da katıldığını söyledi. Bu sayede hasta ve hasta yakınlarının uzmanlar ile birebir görüşebileceğini söyleyen  Doç. Dr. Neşe Özkayın hastaların ve hasta ailelerinin kaynaşmasını planladıklarını söyledi.

Açılışta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Spina Bifidanın yaygın ve önemli bir hastalık olduğunun altını çizerek hastalığın tedavisinde multidisipliner yaklaşımların kullanıldığını söyledi ve katılımcılara başarılar diledi. 

Bu içerik 15.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1745 kez okundu.